Wonen in het buitenland

Een Nederlandse reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten als je in het buitenland woont kan hier! Voor expats, pensionado’s en emigranten hebben wij de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Deze kortlopende internationale medische reisverzekering kan alleen worden afgesloten als je jonger bent dan 70 jaar.
Reis- of annuleringsverzekering afsluiten

De Travel Risk Insurance bestaat uit een reisverzekering en een annuleringsverzekering die je in combinatie of apart kan afsluiten. Al v.a. € 2,- per dag ben je verzekerd voor o.a. medische kosten, repatriëring en hulpverlening tijdens je reis en het verblijf in andere landen (de reisverzekering is niet geldig in het land waar je nu woont). De annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten als de reis geboekt is bij een Nederlandse reisorganisatie.
Reis- en annuleringsverzekering als je in het buitenland woont

Woon je in het buitenland, zoals in Spanje, Frankrijk, Australië, Thailand of Indonesië, dan krijg je te maken met het feit dat je bij vrijwel geen enkele Nederlandse reisverzekering terecht kan omdat je in Nederland ingeschreven moet staan. Speciaal voor deze groep heeft Allianz Global Assistance de Travel Risk Insurance. Dat is een kortlopende internationale reis- en annuleringsverzekering voor iedereen jonger dan 70 jaar, die je voor een periode van maximaal 90 dagen aaneengesloten kan afsluiten.

Om de Travel Risk Insurance te kunnen afsluiten hoef je geen Nederlands woonadres te hebben. Je hoeft ook niet in het bezit te zijn van een Nederlandse bankrekening. Wij sturen je per e-mail een factuur toe, zodat je de verschuldigde premie aan ons kan overmaken. De polis ontvang je na aanvraag binnen 24 uur per e-mail (op werkdagen).
Travel Risk Insurance: Internationale medische reisverzekering

De Travel Risk Insurance is voornamelijk een medische reisverzekering en kent geen bagagedekking. Je kan de verzekering aanvullen met een annuleringsdekking. De verzekering heeft een uitgebreide dekking voor onder andere SOS-kosten, hulpverlening, medische kosten en repatriering. Zelfs wintersport en bijzondere sporten kunnen tegen een premietoeslag meeverzekerd worden, echter alleen binnen Europa. Wij geven een overzicht van de belangrijkste dekkingen:

SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
Kosten begrafenis of crematie (en overkomst van familie).

*Onder medische kosten verstaan we de kosten van artsen en specialisten, maar ook de kosten van:

ziekenhuisopname;
operatie en gebruik operatiekamer;
voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Er is geen bagagedekking maar je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument) zijn wel verzekerd. Ook vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
kosten door gedwongen oponthoud.

Lees voor de verzekerde bedragen en een compleet overzicht van de dekkingen, de voorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *